Övervakaren Apple är avslöjad

Via Twitter och Facebook har jag idag blivit upplyst om verktyget iPhoneTracker vilket var ett riktigt coolt verktyg. Det visar exakt var jag/min iPhone har befunnits sig de senaste åren.

Jämfört med Jardenberg så kände inte jag någon ilska eftersom jag hela tiden har tänkt att detta sker i det tysta och att jag måste uppföra mig som om jag var överbevakad hela tiden. Idag vet jag att det är så. Men en viktig punkt som Troed Sångberg nämner i kommentarerna är “Transparens heter det när man väljer själv. Annars heter det övervakning.” och det fick mig att vakna upp, även om jag vet att jag är övervakad så ska jag inte vara likgiltlig, jag måste slåss för min rättighet att inte behöva vara övervakad! Så nu är jag förbannad och nyfiken på vad har Apple och andra använt den här informationen till? Vad händer i Android telefonerna, har de samma typ av tracking?